Limba latină este o limbă românească

Nu spun eu asta ci Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost presedinte al Conferintei sefilor de universităti irlandeze si fost membru al Biroului de conducere al Conferintei Rectorilor Universitătilor Europene (CRE). “Chiar dacă se știe că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum și limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai putină lume cunoaște că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, și nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Așadar, vreau să-i salut pe oamenii din Muntii Bucegi, din Brasov, din București. Voi sunteți cei care ați oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină).” (această declarație șocantă o puteți vedea în înregistrarea de mai jos, începând cu minutul 52:21)

Noi suntem români ..

A sosit ziua dreptății
Ziua sfânt-a libertății
Tot românul veselește
România-ntinereste.

Noi suntem români, noi suntem români
Noi suntem pe veci aici stăpâni.

Ardelean, copil de munte
Ia ridică-ţi a ta frunte
Şi în suflet de mândrie
Că ești fiu de Românie.

Noi suntem români, noi suntem români
Noi suntem pe veci aici stapâni.

Moldoveanul și munteanul
Sunt frați buni cu ardeleanul.
Trei romani plini de putere
Ca românu-n veci nu piere.

Noi suntem români, noi suntem români
Noi suntem pe veci aici stapâni.

Hai, români, lumea ne vede,
România-n noi se-ncrede.
Ca de-acum românu-n lume
Va fi vrednic de-al sau nume.

Noi suntem români, noi suntem români
Noi suntem pe veci aici stapâni.

Noi suntem romani, noi suntem romani,
Noi suntem urmași de-ai lui Traian.
Versuri de la: http://www.versuri.ro/
O să analizez ultima strofă din punctul de vedere al unui inginer. Istoria ne spune că în imperiul roman era o mică criză economică în perioada aia, şi ce s-a gândit împăratul Trăienuţ .. hai să ne mai facem o nouă provincie ca să mai facem rost de aur să mai tragem un chef. Şi care credeţi că era ţărişoara de pe listă ? Aţi ghicit, Dacia. Şi au venit …. au UCIS, au SILUIT, au FURAT tone de aur .. şi din copiii rezultaţi din siluirea asta a rezultat poporul român. Suntem mândrii nevoie mare …
Noi românii, două mii de ani după episodul ăsta foarte relaxant de siluire îl iubim de numa pe meseriaşu’ ăsta numit Traian.
Pai asta se numeşte masochism … adică te f**e şi îţi şi place .. plus că îi faci statuie şi cântece de preaslăvire …
Cam asta e părerea mea despre romanii ăştia „civilizatori”. Logic … la rece …
Acum a venit şi uniunea europeana … mi se pare mie sau şi ăştia ne cam siluiesc … dar ce contează, ne place de numa.
PS: siluire = viol

Destin

“Ai grijă ce gandeşti, gândurile tale devin cuvinte
 Ai grijă ce spui, cuvintele devin acţiuni
 Ai grijă ce faci, acţiunile devin obiceiuri
 Ai grijă ce obisnuiesti sa faci, obisnuintele devin caracter
 Analizează-ţi caracterul, el iţi devine destin”
                                             (Frank Outlaw)

Citatul zilei

“Puţini sunt cei care ştiu, cât de puţin ar trebui să ştie, ca să ştie, cât de puţin ştiu de fapt” William Shakespeare

Esenta răului

Terror Management Theory (TMT)

Dacă o seminţie ar trebui sa fie întemniţată pentru crimele şi nenorocirile pe care le-au făcut atunci cât ar trebui să stea neamul românesc ? Asta a fost una din întrebările care mi-au venit în momentul în care am urmărit cele două filmuleţe de mai jos. Această teorie mă pune serios pe gânduri şi încerc să înţeleg rolul şi drumul prin furtuna istoriei a românilor.
Teoria gestionării terorii sau Terror Management Theory (TMT) este una dintre cele mai interesante teorii pe care le-am citit în ultima vreme.TMT

Dacii nu prea se înrudesc cu romanii …

Cică dacii nu se înrudesc cu romanii. Argumentele par logice. Teoria actuală pe care am studiat-o la şcoală începe să scârţâie rău de tot. Părerea mea este această teorie „nouă” ar putea fi consolidată dacă s-ar intensifica cercetarea arheologică şi s-ar implica mai mulţi istorici şi academicieni. Teoria are foarte multe argumente logice pe care toţi istoricii sunt obligaţi să le ia în consideraţie altfel istoria şi generaţiile viitoare îi vor taxa foarte dur.

Civilizaţia criminalilor

De ceva vreme mă frământă o serie de  intrebări … Ce s-ar fi întamplat dacă umanitatea nu s-ar fi bazat pe razboi ci pe pace ? Dacă agresorii nu ar fi existat niciodata cum ar fi progresat umanitatea ? Când mă refer la agresori ma refer la armatele de jefuitori care au prădat teritorii vaste din antichitate si pana in zilele noastre. Era şi este o goană după resurse ? S-ar putea spune ca da, însă dacă urmărim toate imperiile care s-au aflat în poziţia de „jefuitor profesionist” au sfârşit toate în groapa de gunoi a istorie. Imperiile se nasc din nevoia de a stăpânii noi şi noi resurse, de a umilii şi de a îşi impune „legea”. Noile teritorii cucerite sunt rapid „secate” şi imperiul avanseză şi subjugă altă zonă. Si care ar fi scopul ? Doar pentru acumularea de bogatii a celor bogati si pentru a satisface nevoia de „paine , circ si sange” a norodului. Un prim răspuns la prima întrebare ar fi: Dacă umanitate s-ar fi axat pe legea păcii atunci umanitatea s-ar fi bazat pe inovatie şi pe noi tehnologii si nu pe crime, jaf si sange. Civilizatia de pe Pământ este una a razboiului, a urii şi a umilinţei. Ce o să se aleagă de noi în următoarea eră ? … Făra inovaţie umanitatea va dispărea.